I reprezentativcima veslačima prija Podrinje i Banja Koviljača

naslovna

U hotelu Royal Drina u Malom Zvorniku na sedmodnevnim pripremama se nalaze  reprezentativci Srbije i članovi veslačkog kluba Partizan, i to na inicijativu Miloša Vasića koji se rado vraća zavičaju, Donjoj Trešnjici i Malom Zvorniku. Reprezentacija je na pripremama od 23. do 30 maja 2016, a jedan deo priprema će obaviti i u Banji Koviljači, gde će boraviti u hotelu “Royal spa”.

Ekipu čine srpski olimpijski dvojac bez kormilara, seniori Miloš Vasić i Nenad Beđik, koji se spremaju za olimpijsku godinu u Riju, juniorski reprezentativni četverac Damjan Lazić, Veselin Tričković,Vuk Mladenović i Vanja Obradović, koji se spremaju za evropsko i svetsko prvenstvo u svom uzrastu, kao i kadeti Nikola Lončar, Aleksa Đerić, Marko Đuranović i Đorđe Natić.Vođa tima, trener veslačkog kluba Partizan - Goran Todorović, bivši je reprezentativni veslač.

 

U hotelu Royal Drina reprezentativci su naišli na odličan prijem osoblja, ali i samih meštana koji redovno prate treninge reprezentativaca. Preduslov za njihov dolazak bila je i izgradnja spremišta za čamce i prateću opremu u Sakaru za koje se pobrinula opština Mali Zvornik. Izgradnjom spremišta za čamce i prateću opremu (hangara), ispunjen je jedan od preduslova za osnivanje veslačkog, kajakaškog kluba u Malom Zvorniku i promovisanje Zvorničkog jezera kao jednog od pogodnijih za pripreme sportista na vodi.